06/04/13 14:22
(http://www.klassa.bg/)

МВФ понижи прогнозата си за икономиката на Франция до спад от 0.2%


Международният валутен фонд (МВФ) понижи прогноза си за икономиката на Франция и вече очаква спад на брутния вътрешен продукт (БВП) с 0,2% през 2013-а. Предишната прогноза беше за понижение с 0,1%. Докато към края на миналата годината фондът прогнозира положителен икономически ръст за страната през настоящата година. МВФ предупреди, че Франция рискува да изостане от бързо реформиращите се страни от периферията на еврозоната, ако не действа бързо, за да направи своята икономика по-конкурентоспособна.

Макар и да признава, че е налице "значителен прогрес на фронта на структурните реформи", МВФ призова Париж да продължи с реформите, приети от правителството на президента Оланд. Основните от тях предвиждат съгласие между бизнеса и синдикатите за въвеждане на известна гъвкавост на пазара на труда и мерки, понижаващи разходите и цената на труда.

Същевременно Европейската комисия очаква свиване на френската икономика с 0,1% през 2013 г. Вчера МВФ обяви и солидно понижение на своите прогнози за икономическия растеж и на Германия. Фондът вече очаква повишение с едва 0,3% на БВП през 2013-а година, спрямо предишната прогноза за растеж от 0,6%.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване