06/04/13 17:02
(http://www.hsnovini.com/)

Медицинска сестра от Хасково е задържана за участие в трафик на хероин

Двама мъже и жена бяха арестувани при акция на местната полиция по линия на наркотиците. Други двама от престъпната група са обявени за издирване. При акцията са открити 26 кг хероин на стойност 2,3 милиона лева. Арестуваната за участие в трафик на дрога жена е медицинска сестра от хасковската многопрофилна болница.

32-годишната  Галя Асенова работи от 6 години в интензивния сектор на хирургично отделение. Вчера била на работа първа смяна. В 19 часа дошла колежката й да я смени. Преди това заедно пили кафе. Задържана е пред кафе машината пред отделението. Появили  се три лица, които са се легитимирали и са я отвели, разказаха нейни колеги. Те бяха учудени от случилото се, тъй като познават Галя като много дисциплиниран човек. Завършила две висши образования. Омъжила се преди 5 месеца. “Много добър професионалист. Спазва всички трудови задължения. Работи перфектно”, сподели старшата сестра на отделението Величка Иванова.

Другите двама задържани мъже са също от Хасково. Други двама, сред които мъжът на медицинската сестра са обявени за общодържавно издирване. След 8-месечно наблюдение на хасковските полицаи под контрола на Окръжна прокуратура, вчера на ГКПП Малко Търново полицаите са открили 50 пакета с хероин в автомобил”Опел Зафира”, управляван от 40-годишен хасковлия. В колата под седалките са открити 50 пакета увити в тиксо и индиго, които при полеви нарко тест реагирали на хероин, информира говорителят на ОД на МВР-Хасково Нина Николова. Така е прекъсната схема по  трансграничен канал от Турция през България към Западна Европа.

При задържането на медицинската сестра полицаите открили пушка, калибър 7,62 със заглушител и 36 боеприпаса за нея. Жената съхранявала и 50 телефона и сим карти, включително и на чуждестранни оператори.  Материалите са докладвани на Окръжна прокуратура и е образувано досъдебно производство. Тримата задържани са с полицейска мярка за задържане.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Димитър Димитров

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване