06/05/13 07:04
(http://offnews.bg)

Депутатите замразиха заплатите си “от солидарност с бедния българин”

Михаил Миков. Снимка: БСП - пресцентър

Парламентът гласува да замрази преизчислението на месечните си възнаграждения в знак на солидарност с “тежкия живот на българите”.

С 216 гласа “за” и 1 “против” (от “Коалиция за България) Народното събрание реши да замрази преизчисленията на заплатите си до края на тази година.

Вносител на законопроекта е председателят на НС Михаил Миков.

“Това предложение идва след едно управление, което не успя да смекчи ефекта от кризата, в резултат на което хората живеят много тежък живот. В един такъв относително кратък период – предлаганите от мен 6 месеца, могат да се усетят действията на новото правителство. Действия, които от първия ден се вижда, че са насочени към подобряване на икономическата обстановка в страната, респективно към доходите на хората. След това отново ще имаме възможност да дискутираме тази тема”, заяви от трибуната председателят на НС Михаил Миков.

Замразяването важи и за служителите, чиито възнаграждения са свързани с депутатските заплати – ръководството на НС и членовете на постоянните комисии към парламента.

Същата стъпка предприе в началото на 2013 г. и 41-вото Народно събрание. Вносители на законопроекта тогава бяха депутатите от ГЕРБ.

Възнаграждението на народните представители се определя на база средния месечен доход в България. В момента средната заплата в парламента е малко над 2000 лв.

Статията "Депутатите замразиха заплатите си “от солидарност с бедния българин”" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване