06/05/13 11:53
(http://offnews.bg)

Здравната каса уговорила отстъпки за 88 лекарства за онкоболни

Лекарства

Здравната каса е уговорила отстъпки от цените на 88 лекарства, които се използват за болнично лечение на онкоболни.

Отстъпките са между 0,3% и 77%. Най-голям е броят на лекарствата, намалени с до 5% – 44 медикамента. За 14 лекарствени продукта пък отстъпката е от 40% до 77%.

Отстъпките важат за противотуморни лекарствени продукти, които се прилагат при клинични процедури за системно лечение и диспансерно наблюдение, както и при 10 клинични пътеки.

Покана за участие в договарянето на отстъпките е била изпратена до общо 70 фирми, притежаващи правата за разпространение на 350 лекарства за онкоболни. Договорки са постигнати с 30 фирми.

По съществуващата нормативна уредба НЗОК не разполага с механизъм, с който да задължи фирмите да предлагат отстъпки за предлаганите от тях медикаменти, обясниха от Здравната каса.

За договарянето на отстъпки няма срок и фармацевтичните компании могат да предлагат такива по всяко време, като всяко предложение ще бъде разгледано максимално бързо, увериха от Касата.

Статията "Здравната каса уговорила отстъпки за 88 лекарства за онкоболни" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване