06/05/13 16:37
(http://www.hsnovini.com/)

Над 300 певци показват талант на националния фест “Златен извор”

За единайста поредна година на 8 юни в Димитровград ще се проведе Националния фестивал на детската забавна песен на фолклорна основа „Златен извор”. Организатор на събитието е Младежкия център, със съдействието на община Димитровград.

Националният фестивал ще бъде открит на 8 юни. От 9 часа сутринта на сцената на общинския театър започна конкурсната програма. Над 300 участници в три възрастови категории, от 16 населени места от страната ще се надпяват в музикалния форум.

Изпълнителите ще оспорват първите места в трите различни конкурсни направления – за нова авторска песен на фолклорна основна, за нов съвременен забавен аранжименти обработка на българска народна песен и за изпълнители. Те ще бъдат оценявани от жури с председател композиторът Петър Льондев. Фестивалът тази година ще бъде наблюдаван от комисия на образователното министерство. А шансът от догодина да се връчват държавни стипендии на победителите в него е голям.

Популярният композитор Хайгашот Агасян ще поздрави участниците и публиката на фестивала с най-новите си песни. По програма награждаването на победителите във фестивала ще се състои същият ден от 18 часа.

Христина Ташева, директор Детски и младежки център – Димитровград

Тази вечер във лятната читалня на градската библиотека изложба откри школата по изобразително изкуство с ръководител, художникът Йордан Йорданов. Близо 60 детски рисунки са експонирани в двора на библиотеката. 23 са участниците в групата по рисуване, обяви директорът на Детски и младежки център – Димитровград Христина Ташева.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Димитър Димитров

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване