06/05/13 16:32
(http://www.hsnovini.com/)

Над 300 участника в “С песните на Ари”

Александър Милушев - преддседател читалище "Заря"

Александър Милушев – председател читалище “Заря”

13 – ти Национален конкурс – фестивал  на старата градска и песен „С песните на Ари” ще се проведе в Хасково  на 8 и 9 юни. Над 300 участника се очаква да се включат престижния конкурс.

 Конкурсът е традиционен за Хасково. Провежда се под егидата на кмета инж. Георги Иванов. Целта е да бъдат възродени и и популяризирани старите градски песни.  В събота ще бъде първият концерт, който ще започне от 16 часа. В неделя ще бъдат два – от 10 и 14 часа.  Участници от различни градове на страната ще се представят  на сцената на читалище Заря.

Компетентно жури с председател Тони Новак, която е оперна певица и преподавател в Музикалната академия в Пловдив, ще оценяват изпълнителите. Към нея ще се присъедини  и Петър Грънчаров от Духовия оркестър към общината.

 Награди ще бъдат връчени за индивидуални изпълнители дуети,за състави, за най-добро изпълнение на песен от репертоар на Аспарух Лешников, награда за най- добър млад изпълнител, за авторска песен в стила стара градска песен и други. Над 300 участници се очаква да се включат в в престижния конкурс.

Наградният фонд възлиза на около 3000 лева. 

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг

Анжелина Янева

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване