06/07/13 14:40
(http://offnews.bg)

ИЗВЪНРЕДНО: Хора на Цеко Минев превземат фирма на абордаж (на живо)

Цеко Минев Снимка: БГНЕС

Невероятен и зрелищен скандал се разиграва в този момент в центъра на София. 

Юристи на ПИБ, нотариус, съдебни изпълнители с много яки момчета, представящи се за негови служители, нахлуха във фирмата, която Цеко Минев превзе по скандален начин.

Въпреки изричната забрана на хората от ПИБ и заканата, че ще ни съдят, OFFNews успя да вкара своя камера и в момента предава на живо разправията.

Както OFFNews пръв съобщи, скандалният банкер и шеф на ски-федерацията превзе голямата технологична компания “Глобъл Комюникейшън Нет” само срещу 230 000 евро. 

Толкова е стойността на няколко вноски по кредита, които фирмата е теглила от ПИБ. Глобъл Комюникейшън Нет се опитват да ги платят, но ПИБ отказва да вземе парите и превзе цялата фирма, чиято пазарна цена е около 20 млн. евро.

Днес следобед юристи на ПИБ, нотариус и цял взвод от яки момчета на скандалния съдия изпълнител Стоян Якимов нахлуха в офисите и се опитаха да конфискуват цялата фирма.

Повече от 2 часа в заседателната зала продължава “разговорът” между собствениците и конфискуващите.

Според документите, които OFFNews видя, конфискуваната от ПИБ фирма вече е продадена. Новият собственик се казва “Търнараунд мениджмънт”. Фирмата е регистрирана на адреса на ПИБ и е с капитал 2 лева.

Тя е закупила Глобал Комюникейшън нет за 2 125 000 лева. Това е абсурдно, реалната цена на фирмата ни е поне 10 пъти по-висока, коментираха от ръководството на Глобал Комюникейшън нет.

Според показните документи, ПИБ е продала Глобал Комюникейшън нет на своята дъщерна фирма на 27 май. Това е станало с явен търг. Към момента не е ясно дали за него е публикувано обявление.

Войната на нерви продължава и в момента. Юристите на ПИБ, които секвестират фирмата, отказват да се представят. Нотариусът пък се представи като “нотариус Мариета” и заплаши, че ще ни съди, ако снимаме.

OFFNews реши да не се съобрази със заплахите на “нотариус Мариета” и да поеме риска да бъде съден от нея или от Цеко Минев, но да покаже лицата на хората, които отнемат бизнес за милиони по такъв скандален начин. Успяхме и да вкараме наша камера на продължаващото вече трети час заседание.

 


Live stream videos at Ustream

Статията "ИЗВЪНРЕДНО: Хора на Цеко Минев превземат фирма на абордаж (на живо)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване