06/07/13 06:11
(http://www.klassa.bg/)

Принц Филип ще посреща рожден ден в болницата

Съпругът на кралицата Елизабет Втора, 91-годишният принц Филип, отново влезе в болница за "интервенция с цел изследване след преглед на коремната област", съобщи Бъкингамският дворец.
Херцогът на Единбург, който ще навърши 92 години следващата седмица, трябва да "остане до две седмици" в лондонската клиника, където е приет, според съобщението на двореца.
В понеделник вечерта, той не можа да придружи съпругата си на прием по здравословни причини, но се появи в добра форма на следващия ден, когато в Уестминстърското абатство се честваше 60-годишнината от коронацията на Елизабет.
Малко преди да влезе в болницата в четвъртък, той присъства на прием в градините на Бъкингамския дворец, където бе видян да разговаря с усмивка с няколко от гостите.
Това е четвъртата хоспитализация на принц Филип от декември 2011 година. Той претърпя операция заради запушена коронарна артерия и два пъти през 2012 г. заради инфекция на пикочните пътища.
През април той бе в Канада, първото му голямо пътуване извън острова от 2011 г. насам.














АФП


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване