06/07/13 07:35
(http://www.klassa.bg/)

Рекордно ниво достигна общото благосъстояние на американските семейства

Рекордно ниво достигна общото благосъстояние на американските семейства. Такава обнадеждаваща информация публикува Федералната резервна система на САЩ, предаде ИТАР-ТАСС.
По нейни данни в първото тримесечие на тази година общото състояние на жителите на САЩ е възлязло на 70 трилиона долара, което е с 2 трилиона повече от данните за третото тримесечие на 2007 година. В този показател се включват стойността на жилищата, акциите, размерите на банковите сметки и други активи, както и обема на дълговите ангажименти по ипотеки и изплащане на кредитни карти.
В същото време според публикуваните в четвъртък данни, средното американско семейство е успяло да възстанови едва две трети от загубите, понесени в резултат на кризата. Общите загуби на всички американци заради рецесията са оценени на 15.6 трилиона долара.
Съгласно изследването състоянието на средното американско семейство в края миналата година се оценява на 540 хиляди долара. Отбелязва се, че 10% от американците владеят 80% от всички съществуващи на американския пазар акции.















ИТАР-ТАСС


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване