06/07/13 06:04
(http://www.klassa.bg/)

Терапия дава обещаващи резултати в борбата с множествената склероза

Експериментална терапия се оказа ефикасна и сигурна в борбата смножествената склероза , сочат резултатите от клинично изследване, цитирани от Франс прес.

Според авторите на изследването, става въпрос за първото лечение, което позволява да се препрограмира имунната система на пациентите, за да намалее реакцията й към миелина.

Това намаляване е от порядъка на 50-75 процента
.

Множествената склероза се изразява в прогресивно унищожаване на миелиновата обвивка, която осигурява защита на нервите в главния и гръбначния мозък и е от съществено значение за проводимостта на електричните импулси в мозъка.

Когато тази "защитна изолация" е унищожена, електричните импулси не могат да циркулират ефикасно.

"Терапията спира активирания автоимунен отговор и пречи на активирането на други автоимунни клетки", заяви ръководителят на изследването, експертът по микробиология и имунология от Северозападния университет в Чикаго Стивън Милър.
"Методът не пречи на функционирането на имунната система",

пояснява специалистът.

Изследването обхванало 9 пациенти в Германия.

Учените използвали бели кръвни телца от всеки пациент, за да инжектират скришом в организма му милиарди антигени миелин, за да може  имунната му система да не ги разпознае като опасни.

Сегашните терапии деактивират имунната система, а това прави пациентите по-предразположени към инфекции и ракови болести.
 
Изследователите установили, че у пациентите, които получили най-голямо количество бели кръвни телца и антигени, намаляването на имунната реакция към миелина е най-голямо.

Освен това лечението е сигурно и се приема добре от организма.

Резултатите от изследването са публикувани в журнала "Сайънс Транслейшънъл Медисин".


















Би Би Си


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване