06/07/13 16:02
(http://www.hsnovini.com/)

Хасковските аптеки са изтеглили от продажба лекарството “Фервекс”

Хасковските аптеки са изтеглили от продажба лекарството Фервекс

Хасковските аптеки са изтеглили от продажба лекарството Фервекс

Хасковските аптеки са изтеглили от продажба лекарството “Фервекс”, което е против грип и простуда. Това стана след  като Изпълнителната агенция по лекарствата  блокира продажбите на медикамента.

 Уведомление със заповед на Изпълнителната агенция по лекарствата да бъде  изтеглен лекарствения продукт “Фервекс”  получили всички  аптеки в Хасково.  То било  изпратено  на 27 май. Още тогава лекарството било блокирано от продажба. Срокът на изтегляне на всички количества на медикамента е 10 юни.  При предаването на закупените количества лекарствен продукт, на собствениците на аптеки, ще бъдат върнати паричните суми, разказват магистър фармацевти. Ако продължават да продават забранения медикамент  ще им бъде наложена глоба като за първоначално нарушение е  3000 лв, а за второ – 5000  лв. Временно лекарството няма да се предлага на пазара, обясняват още от гилдията.

Изпълнителната агенция по лекарствата блокира наличните партиди на Фервекс – детския  и за възрастни, след като  било открито нетипично замърсяване на част от партидите на лекарствени продукти. Информацията бе подадена от Министерството  на здравеопазването.

Репортаж гледайте в новините на телевизия  “Рекординг”

Анжелина Янева


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване