06/09/13 09:29
(http://offnews.bg)

300 души на протест срещу новото правителство в София

Протест срещу новото правителство на 9 юни, Снимка: БГНЕС

Около 300 души се събраха на протест срещу новото правителство пред сградата на Народното събрание. Към тях все още се присъединяват желаещите да вземат участие в демонстрацията.

Организатор на протеста е доброволното сдружение „Гражданска лига на България“.

Протестът започна в 12 часа пред парламента с около 50 души. Демонстрантите обявиха предварително, че планират шествие по бул. „Цар Освободител“ до Орлов мост и входа на Борисовата градина, а след това до пл. „Независимост“, бул. „Княз Ал. Дондуков“, бул. „Княгиня Мария Луиза“, бул. „Витоша“ до централите на БСП и ДПС и обратно до сградата на Народното събрание.

Протестиращите обаче обясниха, че ако не се съберат повече хора, шествието може да бъде отменено и протестът да се проведе пред парламента.

Постепенно демонстрантите се увеличиха до 100, а по-късно и до около 300.

Протестиращите издигнаха лозунгите „Не на политическия Франкенщайн – БСП, ДПС и „Атака“, „Касиране на изборите“, „Стоп на мафията“ и др.

В района на Народното събрание имаше засилено полицейско присъствие. Служителите направиха жива верига пред парламента.

Протестиращите обявиха, че новият кабинет е еманация на енергийната мафия и поискаха касиране на изборите. Те директно обвиниха лидера на „Атака“ Волен Сидеров в предателство спрямо избирателите и обясниха, че са много недоволни от поведението на партията му.

Около час след началото на протеста започна и шествието по предварително начертания маршрут, макар че по думите на протестиращите не са се събрали толкова хора, колкото са заявили във Facebook.

Шествието беше придружавано от викове “Оставка”, “Мафия” и “Болен с фес”.

Протест пред Народното събрание с начален час 12 часа организира и РЗС. Партията обяви, че подкрепя гражданска подписа със събрани 100 000 подписа с искане Конституционният съд да отмени „избраните в София депутати от ДПС с гласове чрез фалшификации в Турция“.  

Около 15 минути след началото на протеста обаче той беше прекратен, като от РЗС обясниха, че се притесняват от провокации от страна на привърженици на “Атака”.

Статията "300 души на протест срещу новото правителство в София" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване