06/09/13 14:29
(http://offnews.bg)

Авария на лифт на Витоша прати три деца в “Пирогов”

Драгалевският лифт. Снимка: БГНЕС

Три деца са пострадали при техническа авария на Драгалевския лифт на Витоша днес, научи OFFNews. Децата пътуват към болница “Пирогов”.

OFFNews потърси за повече информация пресаташето на болницата за спешна помощ, както и собственика на лифта – фирма “Витоша ски” на мобилните номера в сайта на фирмата, но до момента никой от тях не отговаря на телефоните си.

Драгалевският лифт е стар и от фирмата редовно обясняваха в последните години, че е опасен и се нуждае от подмяна. Въпреки това Агенцията за държавен технически надзор всяка година констатира, че съоръжението е изправно и разрешава използването му. Този лифт се използва от “Витоша ски” като коз в спора й с държавата за разширяване на ски зоната в природен парк “Витоша”, след като през 2010 г. тогавашният екоминистър Нона Караджова спря устройствения план на фирмата за нова ски зона с нови лифтове и писти.

За подмяна на старите съоръжения обаче настояват и неправителствените екоорганизации, които са срещу проекта на “Витоша ски”. Фирмата е свързана с концесионера на ски зона Банско “Юлен” – в ръководството и на двете е юристът Петър Петров. И двете ски фирми са свързани с председателя на федерацията по ски и акционер в Първа инвестиционна банка Цеко Минев.

Очаквайте подробности

Статията "Авария на лифт на Витоша прати три деца в “Пирогов”" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване