06/09/13 12:26
(http://offnews.bg)

Зинаида Златанова: Бавим се с договарянето на европарите за 2014-2020

Зинаида Златанова. Снимка: БГНЕС

България изостава с планирането на европейските средства за страната за 2014-2020 г. Това заяви днес вицепремиерът Зинаида Златанова пред БНР. По думите й, до момента липсват стратегически документи в сектори като здравеопазването, образованието, електронното правителство, облекчаване на бизнес климата и много други.

Въпреки че в последните месеци на правителството на ГЕРБ се говореше усърдно за бъдещите оперативни програми и дори бе обявена концепция за една нова – за образование и наука, според Златанова, липсва „визия, която предното правителство не е изработило и върху която би трябвало да стъпят всичките тези програми“.

Преговорите с Брюксел за евросубсидиите за следващия програмен период трябва да приключат до края на годината, припомни Златанова:

Вицепремиерът обяви, че ще проведе спешни консултации с “целия неправителствен сектор” и синдикатите за приоритетите, които правителството ще защитава при договарянето на евросредствата до 2020 година.

Статията "Зинаида Златанова: Бавим се с договарянето на европарите за 2014-2020" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване