06/10/13 12:57
(http://www.klassa.bg/)

БСК даде препоръки в 9 направления за подобряване на бизнессредата

Пакет с предложения за подобряване на бизнес средата в България внесоха на вниманието на министър-председателя Пламен Орешарски председателят на УС на БСК Сашо Дончев и изпълнителният председател на камарата Божидар Данев по време на срещата с национално представителните работодателски организации.
Предложенията са разпределени в девет ключови направления, които според БСК следва да бъдат приоритетно и с ускорени темпове реформирани с цел подобряване на икономическия климат в страната.
Те са предвидимост на нормативната уредба и оперативната среда, коректност при разплащанията от страна на държавата и общините, пълен преглед на регулаторните режими, промяна в системата на административните такси, радикална промяна в системата за възлагане на обществени поръчки, ненамеса на държавата в пазарни отношения, данъци и осигуровки, въвеждане на електронно управление и политика срещу изнасяне на добавена стойност от страната.
Голяма част от предложенията БСК е представяла многократно на досегашните управленски екипи на страната, но възприемането им като законодателна норма и административна практика продължава да е очаквано от представителите на българския бизнес. Към вече представяните пред обществеността предложения на БСК има допълнени нови, с оглед задълбочаването на кризата и увеличаването на тиранията на администрацията над бизнеса.



Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване