06/11/13 15:37
(http://www.klassa.bg/)

S&Р повиши перспективата на кредитния рейтинг на САЩ на „стабилна“


Международната рейтингова агенция Standart & Poors повиши перспективата пред кредитния рейтинг на САЩ от „негативна“ на „стабилна“. Освен това агенцията е отменила възможността за понижаване на кредитния рейтинг на най-голямата световна икономика в краткосрочен период.

Причина за решението е положителната динамика в растежа и фискалния дефицит на страната. Един от основните мотиви за официалното мнение на Standart & Poors е постигнатото споразумение в щатския конгрес относно фискалната скала. С него беше предотвратено автоматичното увеличаване на данъчната тежест и намаляване на публичните разходи с около 600 млрд. долара.

През август 2011 г. S&P намали кредитния рейтинг по държавните ценни книжа на САЩ от най-високия „ААА“ до „АА-“, в резултат на политическата несигурност в страната относно повишаването на дълговия „таван“, който трябва скоро да бъде ревизиран нагоре, за да не се изпадне в подобна ситуация.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване