06/11/13 05:21
(http://www.klassa.bg/)

Външният министър на Еквадор ще посети Асанж в посолството

Еквадорският външен министър планира да се срещне с основателя на "Уикилийкс" Джулиан Асанж в неделя в Лондон, където австралиецът продължава да стои затворен в посолството на южноамериканската държава, което го прие.


Външният министър Рикардо Патино ще се срещне с Асанж ден преди срещата си с британския си колега Уилям Хейг на 17 юни. "Надяваме се, че срещата с външния министър Уилям Хейг ще ни приближи към разрешаване на проблема", каза Патино в "Туитър" миналата седмица. Еквадор даде дипломатическа протекция на Асанж в своето посолство, но Лондон не му гарантира, че ще го остави да напусне свободно Великобритания. Асанж е в посолството на Еквадор вече почти година. Той рискува ако го напусне да бъде екстрадиран в Швеция, където го грози дело за изнасилване. Асанж отрича да е направил каквото и да е било, но казва, че се страхува, че Швеция ще го екстрадира в САЩ, където го грози обвинение в шпионаж заради публикуването на класифицирана дипломатическа кореспонденция.

















АФП

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване