06/11/13 11:00
(http://offnews.bg)

Минаха години, рокендролът не умря

"Цвете за Гошо"

Автор: Марта Воева

Снимки: Николай Апов

"Цвете за Гошо" "Цвете за Гошо" "Цвете за Гошо" "Цвете за Гошо" "Цвете за Гошо" "Цвете за Гошо" "Цвете за Гошо" "Цвете за Гошо" "Цвете за Гошо" "Цвете за Гошо" "Цвете за Гошо"

Фестивалът “Цвете за Гошо”се завърна на сцената в Южния парк на 8 и 9 юни той. Казвам “завърна се”, защото миналогодишното издание на фестивала се проведе на друго място (не по-малко приятно, разбира се, но смятам, че традицията на Цветето е пряко свързана с Южния парк). От софийски фестивал събитието се превръща в българско, назионално. На сцената забиха не само софийски, но и банди от други градове.

Традиционно първият ден на фестивала започна с вокална група “Мечо пух” , които преди години пееха заедно с Георги Минчев “Бяла тишина”, “Сребърни ята” и “Ние, музикантите”. Последната песен беше и финалът на тяхното участие. За тях той каза : „Обичам ги тия хлапета! Достатъчно е да щракнат с пръсти и съм техен, защото те са най-малките рокаджийчета в България.”

След тях на сцената излязоха . Те предадоха фронта на перничаните от “Bad City” които пък бяха последвани от още една група – “New Page” от Тутракан. След тях на сцената излезе един от мюзик айдълите на България заедно с бандата си – Тома, който свири малко по-тежки неща. Последваха “Подуене блус бенд заедно” с Камен Кацата и Развигор Попов, които ни върнаха из дебрите на блуса. И макар да пееха, че няма бира, имаше много бира, усмивки и хубави емоции. Първият ден на фестивала завърши с мелодичния рокендрол на бургаската банда “Силует”.

Вторият ден започна със страхотно звучене от “Alexandroff ragtime band”, последвано от дует “Вал- ди”, които представиха много интересесни аранжименти с цигулка на легендарни рок парчета. След тях ни раздвижиха рокаджиите от “Реванш” и “High Ball”. Младежите от “Crush” показаха, че хляб има и в българските млади рок музиканти. Малко по малко слеодбедът се изниза и дойде време за последните три банди. Група “Der Hunds” даде лек алтернативен привкус на късния слеодбед и също беше една от по-тежките на фестивала. Изпратихме залеза под звука на “Бараби блус бенд”’ и тъкмо когато приключиха, слънцето беше залязло, сцената вече светеше, бирата продължаваша да се лее, хората не се разсейваха с нищо друго от “Цвете за Гошо”. На сцената излезе Милена, която разби публиката, както всеки път. Тя свири класики като “Истина”, с които публиката успя да попее със запалки над главите, но и класики като “Месо”, с които да се потанцува в едно много уютно пого. Когато слезе от сцената, на всички им стана дори малко тъжно и всички искаха още рок.

Добре беше организирано това цвете. Имаше откъде да си купиш скара и студена бира. Имаше и къде да седнеш да се порадваш на хубавото време. Независимо от всички прогнози за дъжд, на поляната в Южния парк не капна и една капка. Беше пълно както с млади рокаджии и пънкари, така и със старите кучета, със семейства и приятели. Всички, които са чували, познавали и обичали Гошо Минчев. Старите кучета разказват за “блажените години, когато рокендролът беше млад” и предават фронта малко по малко на младежите, за да напишат те, макар и в не толкова блажени години, новата рокендрол история. “Ето минаха години и рокендролът не умря” и фестивалът “Цвете за Гошо” е едно сигурно доказателство за това.

Статията "Минаха години, рокендролът не умря" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване