06/11/13 15:32
(http://www.hsnovini.com/)

Нужда от ремонт на спортни съоръжения в областта

Иван Панайотов, началник РИО-Хасково

Училища от пет града в областта са изпратили резултати от проверките на школските спортни площадки. Инспекцията бе разпоредена със заповед на образователния министър Анелия Клисарова по повод предстоящата ваканция и инцидента във Велико Търново, при който загина дете. От спешен ремонт се нуждаят училищни спортни съоръжения в Хасково, Димитровград, Тополовград, Ивайловград и Свиленград, информираха от образователния инспекторат.

В няколко училища в Хасково има проблем с асфалтовата настилка на спортните площадки, където са се образували големи дупки.  В училището в село Динево подпорна стена се нуждае от укрепване. В хасковското училище „Любен Каравелов” от ремонт се нуждаят електрически стълбове, които се намират на спортната площадка, както и изграждане на ограда, информира началникът на образователния инспекторат Иван Панайотов.  Сред препоръките на министерството са да бъде строго ограничен достъпът до моторни –превозни средства до площадките за игра.

Инструктирани са и всички ученици, за безопасните условия на игра през ваканцията, както и използването на водоеми. Всеки четвъртък инспектората ще получава информация дали има някаква промяна в състоянието на съоръженията. Със заповед на училищните директори са назначени отговорници, които ежеседмично ще наблюдават състоянието на съоръженията.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Димитър Димитров


 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване