06/12/13 13:08
(http://www.klassa.bg/)

Google се научи да предсказва приходите от филмите

Разработена от Google система е в състояние да предсказва приходите от филмите с точност до 94 процента, съобщи технологичният сайт kaldata. За целта се анализира честотата на заявките за търсене на филма, както и количеството преглеждания на трейлърите. Ако филмът е продължение, то при изчисляването се взема предвид и популярността на предишните серии от поредицата. В допълнение, по подразбиране се отчитат и стандартни фактори, например, броя на създадените версии на филма.

Google също така е разработила и отделна формула за предсказване на приходите от филма през първата седмица след пускането му. Нейната точност е обявена на ниво 90 процента. В своя блог служителката на Google Андреа Чен (Andrea Chen) дава примери за изчисления. Така, ако филмът е събрал за седмицата преди премиерата си 250 000 заявки за търсене повече от друг филм-конкурент, той ще донесе с около 4,3 милиона долара повече приходи от него през първата седмица.

В същото време, както отбелязва Андреа Чен, за да се получи точна статистиката, тя трябва да бъде направена в деня на прожекцията на филма. Това се обяснява с факта, че почти половината от посетителите решават да отидат на кино в последния момент.

За разработването на формулите служителите на Google са анализирали статистическите данни за 99 от най-популярните филми на 2012 г. Компанията все още не е оповестила как възнамерява да използва системата за предсказване на приходи.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване