06/12/13 17:24
(http://www.hsnovini.com/)

Възпитаници на “Вале” учат деца от дома

Снимка: интернет

Снимка: интернет

38  възпитаници на дом „проф. д- р Асен Златаров”   ще бъдат обучавани по дигитална графика и живопис от учениците от школа „Вале” към читалище „Заря”. То се осъществява по спечелен проект по програма „Глобални библиотеки – България”  на тема „Компютрите мислят, чувстват , творят „.

10 ученици от школа „ Вале „ ще обучават децата лишени от родителска грижа. Уроците стартират утре и ще продължат до 31 октомври.  Най- добрите ще получат материални награди и възможност да продължат да побучението си  в школата. Освен това ще могат да участват в конкурси и в стипендиантски програми. Възпитаниците ще имат възможност да усвоят изкуството на дигиталната графика и живопис, както и ще получат умения и компетенции и в други насоки.

Чрез иновативните библиотечни уроци се цели да се намали риска от отпадане от училище на децата лишени от родителска грижа. Ръководител на  проекта  е секретарят на читалище „Заря” Александър Милушев, а обучител Людмила Стайкова, ръководител на „Вале”. Общо 100 часа за обучение са заложени по проекта

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”

Анжелина Янева
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване