06/12/13 08:11
(http://www.klassa.bg/)

Известен туристически сайт: София - изгодна дестинация за лятото

Туристите, които искат най-добре да използват парите си за лятна ваканция, вероятно ще решат да пропуснат Хонолулу и Осло, които са сред най-скъпите градове, и да се насочат вместо това към Лас Вегас или София, коментира Ройтерс.

Агенцията се позовава на проучване на сайта TripAdvisor.com, който е сравнил разходите в различни градове по света за средна нощувка в хотел за двама, коктейли, вечеря с вино и едно возене с такси.

Така е било установено, че най-изгодни за пътуване през лятото са градовете в южната част на САЩ, Източна Европа и Азия.

Един от директорите на сайта съветва американците, че ако им се ходи в Европа, София е номер едно като достъпна дестинация.

Като предимство е изтъкната средната цена на една нощувка в хотел - под 100 долара.

Други достъпни дестинации са Банкок, Куала Лумпур, Тунис, Кейптаун и Рияд, които са в първата десятка на изгодните летни пътувания.

Нагоре в класацията са и Далас, Маями, Атланта и Портланд, както и Варшава, Будапеща, Ханой и Шал ел Шейх в Египет.

На другия полюс, с високите цени на хотелите и скъпите коктейли, в САЩ са Ню Йорк, Бостън, Сан Франциско, Чикаго, а извън САЩ - Цюрих, Стокхолм и Париж.

























БТА


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване