06/12/13 07:28
(http://www.klassa.bg/)

Ново ръководство от ЕС, което помага на имигрантите да кандидатстват за помощи, предизвика гняв

Ръководство на ЕС, което излага правата на имигрантите за получаване на помощи и убежище, както и начините да избегнат депортиране, беше осъдено като „позор”, пише „Дейли експрес”.
Платеният от данъкоплатците документ, който се разпространява безплатно в интернет, беше публикуван вчера, като първото изчерпателно ръководство за граничните и имиграционните регулации в рамките на ЕС.
Той детайлизира правата на бежанците, които търсят убежище, и на други имигранти да влязат и да се установят в европейските държави, включително Великобритания, и как да предприемат правни действия срещу опитите на националните власти да ги депортират.
В списък с примери на предишни случаи, документът дори цитира успешното възражение на ислямисткия духовник Абу Катада, което се позова на законите за човешките права срещу опитите на вътрешното министерство да го изпрати обратно в Йордания, където да му бъдат повдигнати обвинения за терористична дейност.
Тим Ейкър от евроскептичната кампанийна група „Изкарайте Великобритания” заяви: „Тази брошура е позор. Ние сме изправени пред съкращения и сега ЕС дава на имигрантите от ЕС ръководство за това, как да се заселят на Острова и да се възползват от социалните облаги съгласно човешките права и законите на ЕС. Това е нередно.”
„Това очевидно ще окуражи повече неконтролирана имиграция във Великобритания и ще доведе до увеличение на броя на гражданите на България и Румъния, които можем да очакваме следващата година”, подчерта Ейкър.
Критици предупреждават, че ръководството от 253 страници е публикувано на 11 езика, което ще окуражи още чужденци да се насочат за нов живот във Великобритания.


















Дейли експрес

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване