06/12/13 17:43
(http://www.hsnovini.com/)

Органите за пожарна безопасност готови за жътвената кампания

снимка: интернет

снимка: интернет

 Органите за пожарна безопасност и защита на населението стартираха обезопасяването на предстоящата жътвена кампания. Очаква се тя да започне около 20 юни в хасковски регион.  

За изминалата  година пожарите в жътвените полета са 8 за областта като регистрираните загуби са 450 дка посеви. В сравнение с 2011 – та инцидентите са с 14 по – малко. Тогава били унищожени 530 дка неприбрани житни култури и 10 т зърно, разказа Петър Виденов – гл. инспектор  ППДК към  ОУПБЗН.

Тази година засетите площи със зърнени култури на територията на областта са 498 213 дка. През изминалата 2012 са били около 463 000.  Проверените  тогава селско стопански техники за прибиране  на реколтата са 1341 . Тази година се очаква те да бъдат също около 1300- 1400 . За предходната година произшествията в жътвената кампания били сравнително еднакъв брой в общините в областта.

Органите за пожарна безопасност и защита на населението съветват  гражданите  да не предприемат действия до зърнените  масиви , с които биха допуснали запалване  или  пожари.

 

Репортаж гледайте в  Новините  на  телевизия “Рекординг”

 

Анжелина Янева

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване