06/12/13 07:22
(http://www.klassa.bg/)

Правителството ще разгледа Национална програма за закрила на детето за 2013 г.

Правителството ще разгледа Национална програма за закрила на детето за 2013 г. на редовното си седмично заседание в Министерски съвет. Очаква се акцент в нея да бъдат дейностите, свързани с намаляването на детската бедност и създаване на условия за социално включване на децата, подобряване на тяхното здраве и осигуряването на равен достъп до качествена предучилищна подготовка и училищно образование. Ще бъде разгледан и доклад за изпълнение на Националната програма за закрила на детето за 2012 г.
Министерският съвет ще обсъди още отчет за изпълнението на Втория национален план за действие по енергийна ефективност (ВНПДЕЕ) през 2012 г. Планът е разработен въз основа на европейската директива за енергийните услуги и е приет от Министерския съвет през ноември 2011 г. В него формулираната национална индикативна цел за енергийни спестявания на горива и енергии е в размер на 9% от осреднената стойност на крайното енергийно потребление за периода 2001-2005 г. Тя възлиза годишно на 7291 GWh и следва да бъде постигната до деветата година от прилагането на директивата, а именно през периода 2008-2016 г. Правителството ще решава и дали България да се присъедини към Договора за търговия с оръжие, приет от Общото събрание на ООН на 2 април 2013 г. С него се въвеждат норми по отношение на трансфера на конвенционално оръжие и се изисква налагането на контрол над целия износ на конвенционално оръжие и боеприпаси, за да се гарантира, че те няма да се използват за терористични действия, нарушаване на правата на човека и международното хуманитарно право. Министерски съвет ще обсъди и дали да бъдат открити изборни бюра в сградата на посолството на Иран в София и във Фестивалния и конгресен център във Варна за изборите за президент на Иран на 14 юни. Решението на кабинета ще даде възможност на пребиваващите на територията на България ирански граждани да участват в изборите.


















Министерски съвет

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване