06/12/13 07:31
(http://www.klassa.bg/)

Сблъсъци с нова сила в Истанбул и Анкара

Расте напрежението в Турция. И тази нощ продължиха сблъсъците между демонстранти и полиция. Силите на реда отново използваха сълзотворен газ и водомети, за да разпръснат хилядите демонстранти в столицата Анкара.

Продължават и сблъсъците в Истанбул. Според наблюдателите насилието от вторник е най-сериозното, откакто започнаха антиправителствените протести преди близо две седмици.

Турската полиция продължава да се бори с демонстрантите за контрола върху площад „Таксим" в Истанбул с използването на сълзотворен газ и водомети, след като няколко часа по-рано премиерът на страната Реджеп Ердоган настоя за незабавно прекратяване на продължаващите десет дни протести.

Обстановката в Истанбул е много напрегната, демонстрантите замерват полицията в коктейли молотов. Губернаторът на Истанбул Хюсеин Авни Мутлу обяви по-рано, че полицейските операции ще продължат и денем, и нощем, докато площадът, който е център на протестите срещу Ердоган, не бъде прочистен. Той призова родителите да приберат децата си от парка, тъй като „тяхната сигурност не може да бъде гарантирана".

Съобщава се, че са започнали преговори между премиера Ердоган и представители на протестното движение. Засега повече подробности за водените разговори няма.



















btvnews.bg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване