06/13/13 12:36
(http://www.klassa.bg/)

Roca подкрепя Седмицата на испанското и ибероамериканско кино

 Седмицата на испанското и ибероамериканско кино се провежда от 12 до 16 юни в Зала Люмиер на Националния дворец на културата. Фестивалът е по инициатива на Посолството на Испания и отново разчита на съдействието и участието на посолствата на Аржентина, Куба, Венецуела, Чили, Еквадор и Колумбия, както и на Отдела по образователните въпроси и Институт Сервантес. За първи път, тази година, фестивалът среща подкрепата и на бизнеса в лицето на Рока България. През последните години, името на компанията често се свързва със значими културни форуми у нас, а изложбената зала на Roca на бул. Мария Луиза 16 в столицата се превърна в едно от предпочитаните алтернативни арт пространства.
За да се отбележи по подобаващ начин двайстият юбилей на проявата, специално за началото на Седмицата на киното в България се присъедини актьорът и кинорежисьор Антонио Бандерас, който заедно с Посланика на Испания в България, Н.Пр. г-н Хосе Луис Тапиа, представи фестивала пред българските медии.
Друга изненада е посещението на Карлос Саура в София, който в неделя, 16 юни, ще закрие Седмицата на киното с прожекцията на филма Мама стана на 100. Ден по-рано - в събота, 15 юни, се предвижда майсторски клас на Карлос Саура и анализ на неговия филм Кармен в НАТФИЗ. В програмата на фестивала ще бъдат показани общо 15 ибероамерикански и испански филма.

Пълната програма на XX Седмица на испанското и ибероамериканско кино е публикувана на интернет страницата на Посолството на Испания в България http://www.exteriores.gob.es/Embajadas/SOFIA/es/Embajada/Paginas/CentrosCulturales.aspx .



Roca

Roca е компания за дизайн, производство и маркетинг на продукти за баня, подови и стенни керамични облицовки, в услуга на секторите архитектура, строителство и интериорен дизайн. Компанията наброява повече от 21 100 служители, има 76 производствени предприятия и оперира в над 135 държави по света.

Roca, световен лидер в моделирането на пространството на банята, работи в близко сътрудничество с признати дизайнери, архитекти и интериорни дизайнери като R.Moneo, D.Chipperfield, Z.Hadid, Herzog & de Meuron, Schmidt & Lackner и J.Mariscal, както и много други. С интензивни проучвания и усъвършенстване, Roca насърчава проекти за опазване на околната среда. За компанията този ангажимент се изразява в непрестанно разработване на нови продукти, предназначени за намаляване консумацията на вода.

www.bg.roca.com
www.roca.com

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване