06/13/13 16:04
(http://www.klassa.bg/)

Белите в САЩ намаляват

Смъртността сред бялото население на САЩ за първи път надвиши раждаемостта, съобщава в.“Вашингтон пост“, като се позовава на данни от Бюрото за преброяване на населението.
Според тях сега в САЩ живеят 198 милиона бели, които нямат латиноамерикански произход. През последната година от тази група са починали с 12 400 повече от родилите се.
Малко преди това, през 2010-2011 г. раждаемостта сред белите е превишавала смъртността с 29 600 души. Демографите отбелязват, че досега в САЩ такова явление не е имало дори по време на Голямата депресия.
Като причина за спада на раждаемостта се сочат демографски и икономически фактори, които оказват влияние още в навечерието на глобалната криза. В същото време е странно, че при нито една друга група не се забелязва подобен спад на раждаемостта.
Средната възраст на белия американец е 42 г, докато на азиатците и афроамериканците е съответно 34 и 32 г. При латиноамериканците е още по-ниска - 28 години.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване