06/13/13 07:06
(http://www.klassa.bg/)

Блумбърг: Спрете даренията за 4 сенатори - оръжейни лобисти

Кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг лично писа до стотина дарители демократи, за да им поиска да не финансират повече четирима сенатори, които наскоро се противопоставиха на засилване на законодателството срещу оръжията.

Тези сенатори демократи "се наредиха зад оръжейното лоби, което е все по-отдалечено от приоритетите на американците", каза Блумбърг. "Следващия път, когато тези четирима сенатори ви поискат да подкрепите с дарения техните кампании, кажете им, че не можете", писа нюйоркският кмет. Той посочи и имената на тези сенатори - Марк Бегич /Аляска/, Хайди Хайткамр /Северна Дакота/, Марк Прайър /Арканзас/ и Макс Бокъс /Монтана/.

71-годишният кмет - милиардер е енергичен привърженик на засилването на законите срещу оръжията и настойчиво призовава за реформа след драмата в Нютаун, Кънектикът, миналия декември. Тогава 20 деца и 6 жени - техни учителки от началното училище в Санди Хук бяха избити от тежко въоръжен младеж на 20 години. Стрелецът се самоуби. Шест месеца по-късно няколко щата засилиха мерките за притежание на оръжие, но на федерално ниво нищо не се е променило
























.АФП
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване