06/13/13 19:04
(http://www.hsnovini.com/)

Ветеринарите срещу условията в нотификацията

Ветеринарите са против услоивията на нотификацията

Ветеринарите са против условията на нотификацията

На среща ветеринарите от Областната ветеринарна колегия – Хасково обсъдиха проблемите с нотификацията и имунопрофилактиката. На нея стана ясно, че те отказват да подписват спорaзумението, предложено от Агенция по храните за идентификация по животните.

От БАБХ бе предложено споразумение да се осъществяват дейности по идентификация по животните, като следва и въвеждане  в информационната база данни. Споразумението обаче изисква безплатно те да извършват тези дейности и издават документи.

След 2 – часова среща ветеринарите отказали да подписват това споразумения, разказа бившият заместник  - председател на Български ветеринарен съюз д-р Исмаил Мустафов.

След 28 април не се извършва имунопрофилактика на животните, тъй като не са осигурени средства. Съгласно изменения в Закона за ветеринарномедицинската дейност още от 24 януари са спрени дейностите по извършване на имунопрофилактична дейност.

Животните не се изследват и не се лекуват, оплакват се ветеринари.

Освен, че ветеринарите застанаха срещу условията на нотификацията, те са и  против това, че собственици на животновъдни обекти били задължени да подписват декларации, че са малки или средни предприятия.

 

Репортаж  гледайте в новините на телевизия “Рекординг”

 

  Анжелина Янева
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване