06/13/13 06:48
(http://www.klassa.bg/)

Гърция вече не е високоразвита страна

Гърция стана първата страна в света, понижена от "развита" в "развиваща се".

За високоразвити са считани над 20 страни в света, сред които САЩ и повечето големи европейски икономики. Допреди време сред тях беше и Гърция, но котирането на борсата на Атина понастоящем е дори по-ниско отколкото преди 12 години, когато тя получи индекса на развита държава.

"Минималните стандарти, които понастоящем преобладават на развитите пазари, отразяват продължаващи пазарни подобрения, осъществявани от властите в други страни в продължение на години. Твърде малко от тези подобрени пазарни практики са възприети на гръцкия пазар", отбелязват специалистите по борсови индекси от компанията MSCI.

"За последните 2 г. Гърция определено не покрива критериите за развит пазар. Налице е финансово-икономически колапс. Външният дълг е колосален, икономиката е в дълбока стагнация, а това възпрепятства привличането на капитали, необходими за излизане от този омагьосан кръг", подчертават от MSCI.























БГНЕС
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване