06/13/13 07:11
(http://www.klassa.bg/)

Жена ще смени Майкъл Морел на поста му

Юристка от Белия дом бе номинирана за зам. директор на ЦРУ. Това е първата жена, която ще заеме този пост в американската разузнавателна агенция, съобщиха американски представители.
43-годишната Аврил Хейнс е помощник съветничка на Обама и юрист в Съвета за национална сигурност. Тя ще смени Майкъл Морел на поста му, след като той подаде оставка. В миналото тя е работела с настоящия директор Джон Бренън, бивш съветник на Обама в борбата срещу тероризма.

"Тя е участвала в почти всички съвещания на ръководството /на разузнавателната агенция/ през последните години и ръководи екип юристи, които разглеждат най-деликатните програми на ЦРУ", каза Джон Бренън в комюнике. "При всички обстоятелства Аврил е доказала дълбок авторитет, преценка и прозорливост", добави той. Аврил Хейнс ще помага на новия директор на ЦРУ да преразгледа оспорваната програма за използване на безпилотни самолети, както поиска президентът.

Преди да започне работа в Белия дом Аврил Хейнс е била юридически съветник в Държавния департамент за международните договори и представляваща американските интереси в международни преговори. Тя има дипломи по физика и право, като е завършила престижния университет в Джорджтаун. Работила е и в комисията по външните работи в Сената, когато нейни членове бяха вицепрезидентът Джо Байдън и настоящия външен министър Джон Кери.




















АФП
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване