06/13/13 07:08
(http://www.klassa.bg/)

Конгресът на САЩ одобри $500 млрд. за отбрана

Палатата на представителите в Конгреса на САЩ одобри законопроекта за разходите по отбраната за 2014 г. в размер на 512,5 млрд. долара.

Законопроектът предвижда за отбранителни разходи 28 млрд. долара повече, отколкото предвиждаше бюджета, който принципно бе съкратен. Близо 1/4 от средствата - 85 млрд. - са за финансиране на военните операции в Афганистан, или с 5 млрд. повече от исканото от Пентагона.

Според републиканеца Хъл Роджърс, участвал в разработването на документа, той се явява приемлив вариант и за републиканците, и за демократите, които така и не достигнаха до компромис по отношение на бюджета. На същото мнение е и демократът Нита Лоуи: "Законът е добър, предвид съществуващия вакуум".

Гласуваната сума от 512,5 млрд. долара е с 14,1 млрд. по-малко от поисканата от администрацията на президента Барак Обама за нуждите на Пентагона за финансовата 2014 г. Одобрената сума представлява 14% от федералния бюджет.




















БГНЕС
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване