06/13/13 12:16
(http://www.klassa.bg/)

Майката на Мирослава: Заека прикрива поръчителя

Марио Любенов - Заека, който в сряда бе осъден на 25 години затвор за убийството на Мирослава Николова от Перник, прикрива поръчителя на отвличането й и своите съучастници. Това заявиха майката на жертвата Емилия Шумкова, сестра й Елеонора Николова и адвокатът на семейството Зорница Петрова по Нова телевизия.

Не съм доволна от тази присъда, защото те затварят целия кръг на разследването, каза Емилия Шумкова. Искаме да продължим и да изкараме и другите, които са виновни за отвличането и убийството на Мирослава, допълни Шумкова.

Тя има и съмнения кога точно е била убита дъщеря й и смята, че това не е било изяснено по време на процеса. Майката на Мирослава заяви, че е готова да приеме по-лека присъда за Любенов, ако той в крайна сметка разкрие кои са поръчителите и съучастниците в похищението и убийството на 17-годишното момиче.

Заека отричаше вина и дори твърдеше, че не познава Мирослава до понеделник, когато изненадващо направи самопризнания пред съда. Адвокат Зорница Петрова обясни, че Марио Любенов всъщност не е направил пълни самопризнания, а само е признал годността и валидността на свидетелските показания, за да се проведе съкратено съдебно следствие, при което наказанието се намалява с една трета. Според нея е трябвало на всички страни в процеса да се даде възможност да задават въпроси на подсъдимия, за да се изяснят всички обстоятелства около престъплението, за което се предполага, че е било извършено с цел получаване на откуп. Най-малкото трябваше да застане пред нас и да разкаже по какъв начин е планирано престъплението, с участието на кои лица, каза адвокатът и предположи, че това е тактика на защитата на подсъдимия, за да се намали неговото наказание. Според адвокат Петрова делото е трябвало да бъде върнато за доразследване.

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване