06/13/13 06:56
(http://www.klassa.bg/)

Новата посланичка на САЩ в Либия положи клетва

Девет месеца след смъртта на американския посланик при атентат в Бенгази, бе назначена нова посланичка от държавния секретар Джон Кери, съобщиха от Държавния департамент.
Дебора Джонс бе номинирана, а след това кандидатурата й бе одобрена от Сената. Тя положи клетва вчера на церемония в Държавния департамент. За арабскоговорящата Дебора Джонс дипломатическата кариера не е само професия, а призвание и мисия. Тя ще работи в името на мечтата на либийския народ да живее свободно и да упражнява своите права да живее в демокрация, каза Кери. Самата Джонс, която оприличи церемонията по полагане на клетва на брачна церемония, се ангажира да подкрепя либийците, които са живели в продължение на 42 години в царство на страха.

"Те смело свалиха един диктатор и днес са решени да имат правителство, което да ги представлява", заяви тя. Джонс е била посланик на САЩ в Кувейт между 2008 и 2022 г. Тя има 321-годишна кариера в Държавния департамент и е била пратеник в Сирия, в ОАЕ и в Турция. Работила е и като директор на американското бюро за Арабския полуостров от 2002 до 2004 г. Женена е за посланика на САЩ в Пакистан Ричард Олсън



















АФП
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване