06/13/13 07:15
(http://www.klassa.bg/)

Остава облачно и мрачно

След полунощ ще настъпи временно отслабване на атмосферната активност. И утре ще се задържи предимно облачно.

Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) – БАН.

Преди обед на места из Южна България ще има временни разкъсвания и намаления на облачността.

Но на много места през деня ще има превалявания, а след пладне и гръмотевици. Вятърът в западната половина от страната ще е до умерен, а в източната половина умерен и силен от север.

Максималните температури ще останат без промяна, между 22° и 27°, в София 22°.

По Черноморието ще бъде предимно облачно и главно след пладне на много места ще превали. Ще духа умерен и силен северен вятър.

Максималните температури ще са 22° - 24°. Температурата на морската вода е от 14° по северното крайбрежие, до 19° по южното.

Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще преобладава облачно време. По-интензивни краткотрайни превалявания, придружени от гръмотевици ще има след обяд. Билата ще са по-често в облачния слой.

Вятърът по високите части ще е силен от североизток. Дневна температура на 1200 м.н.в около 14°, на 2000 метра 9°-10°. В петък над Източна България ще остане ветровито, на много места с превалявания.

Над Западна ще започне подобрение на времето - преваляванията ще са на по-малко места и ще са слаби, ще има и значителна разкъсвания на облачността. Максимални температури между 23 и 28°.

В събота подобрението на времето ще продължи - преди пладне ще преобладава слънчево време, а в следобедните часове слаби краткотрайни валежи ще има на отделни места.

Ще започне повишение на температурите. В неделя ще преобладава слънчево време с купеста облачност в следобедните часове над планинските райони.
















НИМХ


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване