06/13/13 06:59
(http://www.klassa.bg/)

Присадиха бял дроб на 10-годишно момиче в САЩ

Трансплантация на бял дроб направиха на малко 10-годишно американско момиче, които боледува от тежка муковисцидоза.


Това стана след като родителите на детето спечелиха тежката битка с администрацията, която да разреши трансплантация на дете под 12 години да получи орган от възрастен донор. Сара е била високо в списъка с чакащи за деца под 12 години, но там донорите са много по-редки отколкото при по-възрастните. Родителите й обаче са направили невъзможното да се справят с непоколебимостта на здравната администрация да не допусне нарушение на правилата. В крайна сметка след широко отразена в медиите борба от тяхна страна, операцията все пак бе разрешена.


Случаят стигна до съд след като ходатайството на конгресмени от Пенсилвания пред здравния министър Катрин Сибелиъс не стигнаха. В крайна сметка съдията разпореди името на Сара да се премести в списъка с деца над 12 години, очакващи подходящ донор, въпреки, че тя ще навърши 11 през август. Делото бе заведено от родителите на детето, които мотивираха иска си с това, че детето им е поставено при дискриминационни условия. В крайна сметка операцията бе направена, но за момента няма данни как е протекла тя.





















АФП
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване