06/13/13 13:20
(http://www.klassa.bg/)

Публикуваха прощалните писма на Ева Браун

В Германия публикуваха прощалните писма на любовницата на Хитлер Ева Браун, които тя пише само дни преди тяхното самоубийство на 30 април 1945 г. , съобщава “Билд“. Тя се омъжва за фюрера два дни преди този акт.
Писмата са включени в книгата на историка и експерт по Третия райх Ана-Мария Зигмунд, озаглавена „Жените на нацистите“. Оригиналите на кореспонденцията са притежание на частен колекционер в САЩ. Зигмунд уверява пред „Дейли мейл“ , че писмата са истински. Браун е поправяла саморъчно в тях грешките. Те са писани до нейната приятелка Герта Шнайдер между 19 и 22 април, когато Червената армия влиза в Берлин.
В началото Браун пише, че край нея „падат бомби, но се надява, че всичко ще мине“. Добавя, че е „щастлива, че е до Хитлер, но страда за него“. Постепенно се отчайва и признава, че губи вяра в Бога. “Бием се до последно, но се страхувам, че краят е все по-близо“. В едно от последните писма се чете: "Умирам, както съм живяла. За мен това не е трудно. Ти знаеш“.
Ева Браун се запознава с Хитлер през 1929 г., когато е на 17 г. и работи като модел при фотографа на националсоциалистическата партия Хенрих Хофман в Мюнхен. Оттогава тя не се отделя от фюрера, но бракът им е официално сключен едва в навечерието на самоубийството, което двамата извършват заедно на 30 април 1945 г.
Преди това тя два пъти посяга на живота си, защото се чувства пренебрегната от Хитлер.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване