06/13/13 10:14
(http://www.klassa.bg/)

Руснаци и българи учат журналистика на Златни пясъци

Като в древната Академия на Арситотел, за втора поредна година, преподаватели и ученици навлизаха в учебната материя не в класни стаи, а под открито небе и в реална работна среда.
В  хотел  ”Сентидо” на Златни пясъци завърши третият медиен курс на международната школа New Media. Ръководител на руските преподаватели бе професорът по журналистика от Московския университет “М. В. Ломоносов” Людмила Коханова, а водещ лекциите и практиките от българска страна бе режисьорът и сценарист Стилиян Иванов.

Десет дневният курс имаше за цел да научи младите хора от Русия, Украйна и България не само на основните правила на журналистиката, PR-а и документалистиката, но и да ги запознае с детайлите по създаването на един медиен продукт, като се започне от идеята, през работата с микрофон и камера до излъчването и разпространението. Студентите научиха как се създава качествен медиен продукт и какво да е тяхното поведение, когато самите те са обект на медиен интерес. Имаше още лекции за смисъла на журналистическата професия и за личната мотивация. На практика бе видяна работата на екипите в радио “Варна”, вестник и телевизия “Черно море”. Обучението премина и през “интернет-материята”: сайтове, блогове, социални мрежи.

Всеки участник в курса създаде собствен репортаж с екип от професионални редактори, режисьори, звукорежисьори, оператори и видо-монтажисти. След обсъждане и корекции готовите материали бяха представени на гала-вечер и част от тях вече могат да бъдат видяни в програмата на телевизията за култура и туризъм “ТВ Арт”, а другата част чути по радио “Антена”.
--
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване