06/14/13 08:25
(http://www.klassa.bg/)

В САЩ повеждат война срещу кражбите на смартфони

Правозащитните органи в САЩ обявиха война на джебчиите, задигащи смартфони и на продавачите на крадени устройства. По информация на полицията в САЩ всяка минута 113 смартфона биват или открадвани, или загубвани.
За борба с истинската вълна от кражби е създадена инициативата Да защитим нашите смартфони (Secure Our Smartphones Initiative – SOS), която е оглавявана от главния прокурор на щата Ню Йорк Ерик Шнайдерман и откръжния прокурор на Сан Франциско Джордж Джаскън.

Те призовават за предотвратяване на престъпните действия, свързани със смартфони, като в апаратите бъде използвана технология, обезмисляща тяхната кражба. "Епидемията от улична престъпност, вкл. кражбата и препродажбата на мобилни устройства за комуникация, представлява реална и растяща заплаха за обществеността в цяла Америка", заяви Шнайдерман пред медиите. Инициативата беше обявена в рамките на провеждането на форума Smart Phone Summit, в който ще вземат участие представители на гиганти в тази промишленост като Apple, Google, Samsung and Microsoft. В понеделник Apple рекламира софтуер следващо поколение за iPhone, iPad и iPod. В него има ключалка, която пречи устройството да бъде активирано, ако това се опита да направи човек, който не разполага с идентификационен код от Apple.




















АФП

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване