06/14/13 07:02
(http://offnews.bg)

Орешарски: Не са ми извивали ръцете за Пеевски, той е специалист

Пламен Орешарски, премиер. Снимка: БГНЕС

Не ми е оказван натиск от никого заради кандидатурата на Делян Пеевски. Залагам на него, защото е специалист в своята сфера. Това заяви в кулоарите на парламента премиерът Пламен Орешарски.

“Г-н Пеевски не е в системата. Търсихме умишлено външен специалист, защото смятаме, че трябва да се преструктурират някои сфери”, обясни Орешарски.

Като приоритети в работата на Пеевски премиерът обяви: преструктуриране на системата, възстановяване на държавността и сигурността, пресичане на контрабандните канали.

Министър-председателят обяви, че не се притеснява от заканителните изявления, които Пеевски отправи срещу ГЕРБ.

OFFNews припомня, че на 30 май новият шеф на ДАНС се обърна към зам.-председателя на бившите управляващи с тези думи: Гусин Цветанов, обърнете се, обърнете се, не се правете! Да ви кажа, вие вадите много лъжи.Тепърва ще излиза с колко криминално проявени ще се срещали. Обещавам ви го лично. Но аз няма да се занимавам с вас, защото с вас ще се занимава правораздавателната система, за да ви накаже. За всички престъпления, които извършихте, а те са много.

“През последните дни станахме свидетели на много непремерени изказвания и от двете страни. Очаквам, че в най-скоро време нещата ще се успокоят и парламентът ще заработи спокойно”, коментира Орешарски.

Той подчерта, че не очаква да има гражданско недоволство от назначението на Делян Пеевски.

“Завсиси за какво гражданско недоволство говорите. Както видяхте, на втория ден след съставянето на правителството имаше протести, но те…”, не довърши мисълта си Орешарски, загатвайки, че ако има демонстрации, те ще бъдат на политическа, а не на гражданска основа.

Статията "Орешарски: Не са ми извивали ръцете за Пеевски, той е специалист" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване