06/14/13 09:03
(http://offnews.bg)

Протестиращи бойкотират Орешарски: С терористи не се преговаря

Министерски съвет Снимка: БГНЕС

Протестиращи, част от Движение „Граждански контрол”, напуснаха демонстративно Министерския съвет, където трябваше да се срещнат с премиера Пламен Орешарски. Причината е назначението на Делян Пеевски за директор на ДАНС.

Срещата беше насрочена за 10 ч в петък и в нея трябваше да се обсъди началото на съвместната работа за подобряване на условията на живот в България.

“Това решение на Орешарски само потвърди, че той е марионетка, политически зависим премиер. Той обслужва само и единствено олигарсите. Премиерът назначава и олигарси на високи постове в страната. В момента на срещата има само “удобни” НПО-та, а до каквото и да било решение за доброто на България няма да се стигне с тях”, коментира пред OFFNews Янко Петров, едно от лицата на февруарските антиправителствени протести.  

“С терористи не се преговаря, това е предателство”, бяха категорични други от представителите на протестиращите, които новината за назначението на Пеевски свари на жълтите павета пред Министерския съвет.

По конкретната предварително зададена тема на срещата – монополите, гражданите коментираха, че в тезси сектори се деребейства. “Спират тока на хората, имаме такива сигнали от Сандански, от Пловдив.  В 21-ви век майки с деца, пенсионери и безработни не могат да си платят тока и стоят на тъмно”, гневят се те.

 

 

 

Статията "Протестиращи бойкотират Орешарски: С терористи не се преговаря" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване