06/14/13 07:55
(http://www.klassa.bg/)

Уволниха австралийски радиоводещ, заяжда се с премиера

Австралийският радиоводещ Хауърд Сатър беше уволнен, тъй като в ефир заяви пред премиера на страната Джулия Джилард, че нейния дългогодишен приятел е гей.

Известният с провокативния си стил Сатлър казал на премиера, че ще й зададе серия от въпроси, свързани със слухове, митове и инсинуации. И в един момент отсякъл: "Тим е гей. Това не го казвам аз, това е един мит". Става дума за Тим Матиесен, с когото Джилард съжителства от седем години. На което Джилард отговорила, че подобно твърдение е пълен абсурд. Двамата с Матиесен са се запознали във фризьорски салон, където той работел, преди Джилард да стане премиер на Австралия. Само че радиоводещият продължил да упорства: "Може и да е абсурд, но сте го чувала, той трябва да е гей, тъй като е фризьор". И задал въпрос: "А вие можете ли да дадете доказателство, че наистина не е гей?".
В резултат на скандалното интервю ръководството на радио Феърфакс в гр. Пърт взело решение водещият да бъде уволнен, тъй като задавал на събеседничката си неуважителни въпроси, които нямат нищо общо с политическия дебат. В Австралия през септември предстоят парламентарни избори. Шефовете на радиостанцията поднесли и извиненията си на Джилърд.

















АФП
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване