06/14/13 11:26
(http://www.klassa.bg/)

Цветанов: Изборът на Пеевски е сделка

Изборът на Делян Пеевски за председател на ДАНС е политико-икономическа сделка и аз ви уверявам, че и българските граждани няма да го преживеят това, заяви депутатът от ГЕРБ Цветан Цветанов.

Според Цветанов гражданите ще реагират демократично на тази новина, предаде репортер на БГНЕС. Доколкото знам от медиите, този човек има монопол над медиите - сега, ако контролира и службите… заяви недоизказано колегата му от ПГ Красимир Велчев.
Ние днес прерязахме възможността да работим с нашите евроатлантически партньори по начина, по който сме работили в последните години, продължи Цветан Цветанов. И означава, че това е изключително неблагоприятно развитие на сектора за сигурност на една демократична държава, каквато е България. Уверявам ви, че ще има изключително тежки отзиви, каза Цветанов, но добави, че не се притеснява от разчистване на лични сметки. Всичко, което съм правил, съм го правил в интерес на държавата, декларира Цветанов.
Народният представител от ГЕРБ Цецка Цачева каза, че повече от две седмици името на Пеевски се е спрягало в общественото пространство, още когато започнали законовите промени за преместването на ГДБОП в ДАНС. Но тя няма никакво обяснение за избора на Пеевски. Мога да имам обяснение, когато имам информация, допълни Цачева. Видяхте, че точката беше вкарана извънредно в дневния ред на парламента, което е във възможностите на председателя на Народното събрание, посочи тя. Така че, както за вас, така и за нас това бе изненада, смята депутатът от ГЕРБ.




















БГНЕС
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване