06/15/13 13:25
(http://www.hsnovini.com/)

Петиция внесоха брокери срещу проектозакона на НСНИ

 

осен Карагьозов -председател е на Сдружението на Брокери на имоти

Росен Карагьозов -председател е на Сдружението на Брокери на имоти

Брокери на недвижими имоти се страхуват от монополизация на пазара, заради проектозакона, който  Националното сдружение „Недвижими имоти”  предаде  на депутати от парламентарната правна комисия. По този повод наскоро основаното Сдружение на Брокери на имоти  внесе петиция в Народното събрание.

Петицията е подписана от 453 индивидуални работещи брокери.Те са представители на 150 юридически лица, разказа брокерът Росен Карагьозов, който е председател е на Сдружението на Брокери на имоти. То  е учредено през април тази година.                          

Сдружението на Брокери на имоти предлага конкретни мерки за държавно регулиране на бранш „недвижими имоти” .  Брокерите настояват да бъде създаден Национален регистър, който да е държавна собственост. Освен  това членовете  на Сдружението желаят вписванията в Регистъра да се извършват от държавни служители  към Агенцията по вписванията. Имуществени санкции за неизпълнени задължения  на брокерите трябва да се  извършват  от български съдилища, а не  от частни организации, смятат още те. Членовете са срещу законопроекта  на Националното сдружение, който бил в частна полза. 

 От Сдружението на Брокери на имоти настояват и професионалното обучение и образование да се осъществяват от свободно избрано от всеки брокер учебно заведение. Пазарът на недвижими имоти  е спокоен. Очаква се цените до края на годината да се увеличат.  Тенденцията в Европа все повече хора да живеят в жилища под наем вместо да бързат със закупуването се забелязва все повече и тук, разказват от бранша.

Репортаж гледайте в новините на Телевизия „Рекординг”

Анжелина Янева 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване