06/16/13 18:08
(http://offnews.bg)

Българи в чужбина подкрепиха протестите (снимки)

Протест на българи в Лондон, Снимка: Николай Барулов

Протест на българи в Лондон, Снимка: Николай Барулов Протест на българи в Лондон, Снимка: Николай Барулов Протест на българи в Лондон, Снимка: Николай Барулов Протест на българи в Лондон, Снимка: Николай Барулов Протест на българи в Лондон, Снимка: Николай Барулов Протест на българи в Лондон, Снимка: Николай Барулов Протест на българи в Лондон, Снимка: Николай Барулов Протест на българи в Лондон, Снимка: Николай Барулов Протест на българи в Лондон, Снимка: Николай Барулов Протест на българи в Берлин, Снимка: Людмил Захариев

Българи, живеещи в чужбина, подкрепиха протестите в страната. Публикуваме и снимки от демонстрациите, изпратени от наши читатели.

Около 70 души се включиха в протеста пред Българското посолство в Лондон, съобщи един от организаторите на протеста – журналистът Николай Барулов.

Демонстрантите бяха подготвили протестна декларация до президента Росен Плевнелиев, председателя на Народното събрание Михаил Миков и посланика на България във Великобритания Константин Димитров относно политиката на правителството на Пламен Орешарски, олигархическите интереси и допускането на корумпирани и компрометирани лица в управлението на страната.

Протестиращите предадоха протестната декларация на директора на политическия отдел в посолството Иван Павлов, който е излязъл при тях.

Демонстрантите скандираха за незабавна оставка на правителството на Орешарски и нови избори. Българите носят маски с формата на свински глави, а в ръцете си държат български знамена. Чуват се скандирания “Оставка” и “Не на ДПС и БСП в управлението на нашата родина”.

Част от протестиращите студенти обясниха, че се включват в демонстрациите, за да има по-добра среда за тях, когато се върнат в България.

На протеста има и британски полицаи, които обаче не се намесват по никакъв начин, като са подготвени да затворят един от най-големите булеварди в центъра на Лондон, в случай че протестът се разрасне.

Около 50 души излязоха на “мустакат протест” в центъра на Берлин. Нашите сънародници носят плакати с нарисувани мустаци и български знамена. Протестиращите в Берлин поздравяват Мустакатия Господ Бог, ни написа Людмил Захариев.

Статията "Българи в чужбина подкрепиха протестите (снимки)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване