06/16/13 10:44
(http://www.klassa.bg/)

Руски милиардер обедини световни умове в търсене на човешкото безсмъртие

Руският милиардер Дмитрий Ицков събра в Ню Йорк учени от цял свят, за да обсъдят програма за постигане на безсмъртието, съобщава АП. Първият етап от реализацията й трябва да приключи през 2020 г., а върхът ще бъде през 2045 г
„Живеем във време, когато технологията може да повлияе на човешката еволюция. Искам да формирам бъдещето още сега и да поставя въпросите на обществено обсъждане, като се избегнат сценарии, които могат да навредят на човечеството”,  обясни милиардерът.
Ицков (32 г.) е убеден, че в бъдеще човешките тела могат да бъдат заменени от необиологични носители, в които да се вкара човешки мозък. Според плана му през 2020 г. трябва да се появят роботи, управлявани от силата на мисълта. Към 2025 г. ще стане възможно да се пренесе човешки мозък в изкуствена среда, като се запазят функциите му. Към 2035 г. се планира да се качи цялата информация от мозъка на компютърен носител. Технологичната нирвана ще настъпи през 2045 г., когато виртуализираният разум ще може да контролира холографски тела.
За да потвърди, че тези идеи са реални, в Ню Йорк е бил поканен от Ицков японският учен в областта на роботехниката Хироси Исигуро. Той представя на срещата робот в човешки ръст, който отстрани е трудно да бъде отличен от истински човек. Роботът кима, мърда устни, клепачи, разговаря и движи ръце.
Дмитрия Ицков е генерален директор на руската интернет компания Newmedia Stars. През февруари 2011 г. ръководената от него група руски учени създава общественото движение "Россия 2045". То ще работи за развитието на човека чрез технически прогрес и прилагане на съвременните технологии.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване