06/16/13 15:55
(http://offnews.bg)

Трети ден на протести в страната

Протестът във Варна срещу кабинета на Орешарски. Снимка БГНЕС 3

За трети пореден ден десетки хора излязоха на протести в цялата страна. Първоначално демонстрациите бяха срещу назначаването на Делян Пеевски за председател на ДАНС. След оттеглянето му обаче протестите вече са срещу правителството на Пламен Орешарски, което назначи Пеевски.

18.40 ч. – Варна

Около 500 души излязоха на протеста във Варна. Те блокираха кръстовището пред общината и се насочиха към Катедралата. Има засилено полицейско присъствие. Полицаите засега стоят встрани и не се намесват.

18.50 ч. – Варна

Протестиращите се увеличиха с около 200 души. Най-вероятно демонстрантите ще се отправят към Аспаруховия мост, за да го блокират.

18.50 ч. – Пловдив

Повече от 3000 души се включиха в протеста срещу правителството в Пловдив. Шествието тръгна по главната улица в града. Чуват се викове “Червени боклуци”, “Долу ДПС”, “Оставка”.

19.10 ч. – Варна

Протестиращите вече са около 2000. Те се отказаха да блокират Аспаруховия мост и в момента вървят по ул. “Отец Паисий”, като блокират движението. Предполага се, че ще се върнат пред сградата на общината.

19.20 ч. – Пловдив

Протестиращите блокираха булевардите “Шести септември” и “Цар Борис Трети Обединител”. Преминавайки през тунела, те пеят българския химн.

Статията "Трети ден на протести в страната" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Публикувана на 06/16/13 15:55 http://offnews.bg/index.php/207275/treti-den-na-protesti-v-stranata
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване