06/16/13 14:43
(http://offnews.bg)

Третият ден на гнева (на живо)

Протеста в София срещу кабинета "Орешарски". Снимка Николай Хаджигенов

OFFNews ще следи на живо третия ден от протестите, провокирани от назначаването на депутата от ДПС Делян Пеевски за председател на ДАНС.

Въпреки заявеното от Пеевски намерение да напусне поста си и декларираното от премиера Пламен Орешарски и лидерите на БСП и ДПС – Сергей Станишев и Лютви Местан, предложение за преразглеждане решението на парламента от петък, градусът на недоволството не пада. 

В столицата и по-големите градове на страната в неделя ще има отново масови протести. Традиционно в София протестиращи ще се съберат пред сградата на Министерски съвет в 18.30 часа, след което вероятно ще има шествие до Орлов мост и до партийни централи.

Видео стрийм от протестите можете да гледате тук.


Free desktop streaming application by Ustream

18.25 часа - Протестиращи започнаха да се събират пред сградата на Министерски съвет още преди обявения начален час. Протест се събира и пред сградата на Народното събрание. 

18.31 часа - Протестът продължава, защото оставката на Делян Пеевски като шеф на ДАНС все още не е законно приета, е мнението на протестиращите. Те скандират „Оставка”, „Червени боклуци” и „Кой не скача е червен”. Полицейското присъствие в района е засилено.

Статията "Третият ден на гнева (на живо)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Публикувана на 06/16/13 14:43 http://offnews.bg/index.php/207237/tretiyat-den-na-gneva-na-zhivo
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване