06/17/13 07:18
(http://www.klassa.bg/)

В навечерието на срещата на Г8 бяха отправени взаимни нападки относно Сирия

Президентът на Русия Владимир Путин безцеремонно предупреди САЩ и техните съюзници да не въоръжават силите на опозицията в Сирия и потвърди безкомпромисната подкрепа на Русия за режима на Башар Асад, като подчерта, че Москва подкрепя „легитимното” правителство на страната. В същото време канадският премиер Стивън Харпър остро разкритикува подкрепата на Путин за режима на Асад и подчерта, че вероятността да се постигне драматичен пробив по време на срещата в Северна Ирландия е малка, пише „Файненшъл таймс”.
„Путин и неговото правителство подкрепят главорезите от режима на Асад поради свои интереси, които не смятам, че могат да бъдат оправдани, и Путин знае моето мнение по този въпрос”, подчерта Харпър пред журналисти на пресконференция в Дъблин преди началото на международната среща.
Докато световните лидери се подготвят за участието си в срещата на Г8 в Северна Ирландия в понеделник, президентът на САЩ Барак Обама се надява, че Русия ще преразгледа подкрепата си за Асад, след като Вашингтон предостави нови доказателства за използването на химическо оръжие от сирийските власти.

















„Файненшъл таймс”


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване